Over mij


Annelies van Nieuwmegen, geboren in Haarlem in 1961, is een multidisciplinair kunstenaar. Ze hanteert (foto)grafische technieken en eveneens de technieken binnen keramiek, textiele werkvormen, hout- en metaalbewerking.
Zij heeft een veelzijdige interesse en voor haar is het beleven van kunst een belangrijke manier om de wereld met andere ogen te bekijken en bewonderen. Zij vergroot in haar werk de schoonheid, waar je in het dagelijkse leven zo aan voorbij loopt. In haar (foto)grafisch werk schept zij verwarring door beelden met elkaar te vermengen. Hierdoor ontstaat een nieuwe werkelijkheid.

In 2005 startte zij haar opleiding aan de Academie van Beeldende Vorming, onderdeel van de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten. In juli 2010 studeerde zij hier af met grafisch eindwerk, gecombineerd met fotografie.

Als kunstenaar is zij lid van het kunstenaarscollectief KZOD in Haarlem, het Kunstenaars Collectief Velsen en kunstenaars vereniging ZOUT Texel. Ze neemt met regelmaat deel aan exposities. Haar werk is ook te bekijken in haar atelier, dat sinds oktober 2016 gevestigd is bij haar woonhuis op Texel.